043 – 325 4393 06 – 207 43359

Akkolens

Particon investeert in een brilvrij leven

De natuurlijke ooglens kan vervangen worden door een kleine polymere kunststof lens. Een bekend voorbeeld is vervanging van de ooglens wegens staar. Met standaard kunststof lenzen gaat echter het vermogen verloren om scherp te zien op alle afstanden, wat accommodatie genoemd wordt. Daarmee blijft de afhankelijkheid van een bril. De lenzen van AkkoLens herstellen de accommodatie waardoor goed zicht op alle afstanden mogelijk is. Dit zorgt voor een hoge scherpte en een brilvrij leven!

De AkkoLens gebruikt twee verschuivende optische elementen om accommodatie in het oog te verkrijgen. De lens is vervaardigd van standaard materialen en wordt middels een bekende procedure geïmplanteerd. AkkoLens heeft met succes klinische proeven voltooid en het volledige Proof of Concept verkregen. De eerste proefpersonen hebben inmiddels enkele jaren goede ervaringen met deze lens.

Particon investeert in dit bedrijf in de fase van het verkrijgen van een CE keurmerk, om vervolgens de marktintroductie op te kunnen starten.