043 – 325 4393 06 – 207 43359

Braden Europe BV

Braden Europe is klaar voor een duurzame toekomst

Braden-Europe in Heerlen is al meer dan 25 jaar een toonaangevend ingenieursbureau op de markt  voor energiecentrales die worden aangedreven door gasturbines. Met een team van 45 medewerkers worden inlaat- en uitlaatsystemen ontworpen en geïnstalleerd voor nieuwbouw, onderhoud en retrofit over de hele wereld. De productie is uitbesteed bij gespecialiseerde buitenlandse partners. Het assortiment omvat milieuvriendelijke oplossingen waaronder katalysatoren, filterbehuizingen en geluiddempers. Met reeds gerealiseerde projecten voor bijna elk gasturbinemodel heeft Braden-Europe een sterke internationale reputatie opgebouwd.

Financiële problemen door Canadese moeder

Braden Europe was een onafhankelijke dochteronderneming van een Canadese industriële groep die onlangs in de financiële problemen is geraakt. Particon heeft gezamenlijk met Liof en het management geïnvesteerd in Braden-Europe B.V. en de onderneming zo in staat gesteld internationaal verder te groeien en werkgelegenheid in de regio te behouden.
Nieuwe strategie om zakelijke bestemmingen te bereiken

Samen met Particon en LIOF is de onderneming verzelfstandigd en is de bedrijfsstrategie versterkt. Deze strategie is gebaseerd op trends in de markt, gericht op de verduurzaming van bestaande elektriciteitscentrales en de bouw van nieuwe efficiënte elektriciteitscentrales. De onderneming bouwt daarmee voort op haar intellectuele eigendom en de kennis en kunde die Braden de afgelopen 25 jaar heeft opgebouwd.

Gert van Heuvelen, Particon: “Deze investering biedt de mogelijkheid om Braden een bijdrage te laten leveren aan een duurzame toekomst. Gas is een relatief schone energiebron die complementair ingezet kan worden naast zonne- en windenergie. Gascentrales kunnen snel opgestart worden, vangen eenvoudig pieken op en geven invulling aan een toenemende behoefte aan elektriciteit. De combinatie van kennis op het gebied van katalysatoren en filtertechnologie leveren een duurzame oplossing voor de bestaande elektriciteitscentrales.”

Bert Nix, Braden Europe: “Wij zijn we blij dat LIOF en Particon zijn ingestapt en wij hebben voor hen als partners gekozen omdat zij maatschappelijk belang en een lange termijn visie hoog in het vaandel hebben. Zij hebben snel gehandeld en de rust en stabiliteit teruggebracht die wij als bedrijf en werkgever hard nodig hadden.”

“Braden is in de basis altijd een financieel gezonde en internationaal opererende onderneming geweest die dreigde te worden meegetrokken in het faillissement van de Canadese moeder. Samen met Particon hebben wij Braden weer financieel zelfstandig kunnen maken en daarmee het behoud van hooggekwalificeerde banen kunnen realiseren”, zegt Dennis Ohlen van LIOF.

Trouwe kring van klanten en leveranciers

Niet alleen het management heeft zich hard gemaakt voor een stabiele toekomst. Ook klanten en leveranciers hebben het afgelopen jaar hun loyaliteit getoond en hun vertrouwen in het bedrijf uitgesproken. Braden werkt voor grote projecten samen met internationale concerns zoals Siemens en General Electric. Deze ervaring heeft Braden sterker en nog meer vastberaden gemaakt als een toonaangevende speler op de wereldwijde energiemarkt.