043 – 325 4393 06 – 207 43359

Bakeplus

Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van Grobak en het Venlose bedrijf, dat Bakeplus ging heten, met steun van de financiële partijen Particon en Liof.

Niches

Met het bedrijf op orde en een kapitaalkrachtige partner richtte Bakeplus zich op verdere groei. Dat was niet eenvoudig. De hoofdmarkt voor Bakeplus is de ambachtelijke bakkerijen, die aan krimp onderhevig is. Mogelijkheden voor groei zaten er wel in niches als bijvoorbeeld zuivel en zaken als rozijnen, krenten, noten en zaden, maar ook het op recept mengen van IQF groente en fruit. Een mooie groeimarkt voor Bakeplus blijkt ook de ijsmarkt, met een groeiend aantal ijssalons in Nederland. De ijsmarkt heeft een zekere overlap met de bakkerij, maar de beide markten hebben het voordeel dat ze anticyclisch zijn. De ijsverkoop floreert in de zomer, in de winter ligt het accent op gebak.

Logistiek

Een sterk punt van het bedrijf is de logistiek van alles op het gebied van voedsel. Bakeplus beschikt over eigen opslag in drie condities: diepvries, koel en droog. Dat vormt een prima logistiek product, dat nog verder op maat gemaakt kan worden, zoals ze al verscheidene malen in de praktijk bewezen.

‘Bakery & food solutions’, zoals de pay-off van Bakeplus luidt, is een vrij brede term, maar Bakeplus kan hem waarmaken. Klanten in heel Nederland weten waarvoor ze bij het bedrijf kunnen aankloppen. En dat zit niet in de naam, maar in het product en in de mensen die het leveren.