043 – 325 4393 06 – 207 43359

Kriya Materials

Kriya Materials (gestart in 2005) is een innovatief chemisch bedrijf actief in ontwikkeling, productie en verkoop van coatings voor het verbeteren van eigenschappen van transparante oppervlakten. Hierbij valt te denken aan het verminderen van de reflectie van een oppervlak, maar ook weren van vuil of het verminderen van infraroodstraling. Wat de coatings van Kriya Materials hun bijzondere kwaliteit geeft is vooral de combinatie van volledige lichtdoorlatendheid en buitengewone hardheid aan de oppervlakte.

Kriya levert haar producten oa aan producenten van touch-screens en zonnepanelen, maar ook aan de glas- en folie-industrie.

Het betreft een high-end optisch product gebaseerd op nano-deeltjes, leverbaar als coating, dispersie of een composiet. Ooit werd de basis ervan ontwikkeld in de laboratoria van Philips en werd de coating gebruikt om beeldbuizen antistatisch te maken. De beeldbuizen verdwenen uit het productassortiment en de technologie werd verkocht. De technologie kreeg een nieuw leven bij de oprichters van Kriya Materials, met steun van meerdere financiële partijen waar onder Particon.